Kurser

Våra danser


Bugg

Bugg är troligen den populäraste pardansen i Sverige och dansas företrädesvis till svängig pop- och rockmusik i lite snabbare tempo. Dansen har inga fasta koreografier utan är en improviserad förd dans med olika variationer av vändningar och figurer. I buggen har föraren fria steg medan följaren har en fot i golvet på varje taktslag (höger fot på 1:an och 3:an). Alla riktningsändringar initieras av föraren.

Buggen har utvecklats genom åren. Förr snurrades det väldigt mycket. Idag är det mer fokus på puls och sväng, lite enklare figurer och ett större utrymme för följaren att ta för sig i dansen och inte bara ”åka” med.

Vi har bugg från grundnivå upp till avancerad. Helgkurser med olika teman ges också emellanåt. Mer detaljerade kursbeskrivningar och utbudet just nu finns på sidan för kursanmälan.

Fox

Modern Fox är en pardans där man vanligtvis håller om varandra och den är tillsammans med bugg den vanligaste sällskapsdansen i Sverige. Fox är en fri dans och det finns inga bestämda figurer eller mönster som man måste följa utan det är upp till den som för i dansen att hitta på egna figurer och dansa som hen själv vill. Fattningen eller hur man håller om varandra är helt upp till paret att bestämma. Allt ifrån valsfattning till gnuss används på dansbanorna. Allmänt om Foxen är att den ger stora möjligheter till att uttrycka sig i dansen till musiken som kan komma från t.ex. dansbandsvärlden likväl som från pop som R&B-världen.

Vi har löpande kurser på grund- och fortsättningsnivå. Emellanåt ges även helgkurser med olika teman. Mer detaljerade kursbeskrivningar och utbudet just nu finns på sidan för kursanmälan.

Välkomna!